News Flash:

Melci cu nuca si cacao

6 Martie 2014
2536 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina + 50g
250 ml lapte
1 ou
100 g zahar
10 g drojdie uscata
100 g unt moale
esenta vanilie
sare

Pentru umplutura:
100 g unt moale
100 g nuca macinata
2 linguri cacao
2 linguri zahar

Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de vanilie. Separat am amestecat faina cernuta cu drojdia. Peste faina am pus compozitia de lapte si am amestecat la inceput cu o lingura. Am adaugat untul moale si am amestecat. Am framantat cu mana aluatul, pana a devenit elastic. La mine a mai fost nevoie de cca 50 g faina, deci ar fi bine s-o aveti la indemana.
Aluatul l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la dospit intr-un loc ferit de curenti, pentru cca 1-1,30 ora.
Cand aluatul a crescut, l-am pus pe masa infainata l-am impartit in doua, intinzand fiecare foaie de cca 0,7-0,8 cm grosime. Foaia am uns-o cu untul moale, peste care am presarat cacaoa, zaharul, iar la final nuca macinata.
Am rulat foaia pe lungime si am taiat oblic bucati potrivit de mari. Fiecare bucata am presat-o cu coada unei linguri, dandu-i forma de floare.
Am pus briosele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi le-am uns cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.
Tava am dat-o la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute, sau pana s-au rumenit frumos.

Melci cu nuca si cacao recomandati de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete melci melci nuca meci cacao retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1265 viz    0 com
2322 viz    0 com
991 viz    0 com
980 viz    0 com
1961 viz    0 com
1669 viz    0 com
1570 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1839 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023375 (s)