News Flash:

Masa gourmet - arta in farfurie

9 Iulie 2014
2108 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancarea vegetariana este privita ca o mancare sanatoasa si atat. Se presupune ca nu exista o masa gourmet daca nu se serveste macar un preparat din carne. Ei bine, niste chefi din Italia au demonstrat ca pot face arta in farfurie doar din legume si ca mancarea vegetariana merita un loc special in meniurile restaurantelor din intreaga lume.

Cu cateva zile in urma, opt chefi europeni s-au strans in Milano, la restaurantul Joia, primul restaurant vegetarian recompensat cu o stea Michelin. Aici,  ei au participat la o competitie gourmet, "The Vegetarian Chance Festival", menita sa aleaga cel mai bun preparat vegetarian.

Castigatoare a fost chef Daniela Cicioni din Italia, specializata in mancare vegana si raw. "Imi gasesc inspiratia in mediul inconjurator", a spus ea. "In lacul Como sunt multe branzeturi cu ierburi proaspete. Eu am inlocuit branza cu migdale fermentate, care sunt similare cu lactatele ca textura si gust".

"Nu trebuie sa devenim toti vegetarieni", a spus un alt chef participant la competitie. "Cel mai important este sa ne reechilibram dieta, care este mult prea concentrata pe proteinele animale".

Cei opt chefi au demonstrat ca mancarea vegetariana poate sa fie gourmet si merita sa fie pusa la acelasi nivel ca mancarea pe baza de carne sau peste.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

masa gourmet retete vegetariene retete culinare mancare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021403 (s)