News Flash:

Mancaruri traditionale de sarbatori

27 Decembrie 2013
4721 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonacul aburind, sarmalele delicioase si platoul cu caltabos, toba, lebar, carnati si branzeturi nu lipsesc de pe masa traditionala romaneasca de Craciun. Stii insa care sunt bunatatile aromate pregatite in lumea intreaga pentru masa de Craciun? Iata-le pe cateva dintre cele mai savuroase!

Dresdner Stollen
Dresdner Stollen este o prajitura cu fructe, traditionala in Germania, pregatita pentru prima oara in orasul Dresda. In prezent un desert regasit pe fiecare masa de Craciun de-a lungul Germaniei, Dresdner Stollen este obtinut dintr-o coca cu drojdie impanata cu fructe si migdale caramelizate.

Bucatile de Dresdner Stollen se servesc impaturite, simbolizandu-l pe pruncul Iisus in scutece. Mai trebuie spus si ca, desi nu este tocmai dulce, Dresdner Stollen se serveste uns cu unt si presarat cu zahar pudra, dupa ce a fost tinut la rece timp de 2 saptamani pentru a capata o aroma speciala. Dresdner Stollen mai este cunoscut si sub denumirea de Christstollen sau Weihnachtsstollen.

Janssons Frestelse
Janssons Frestelse sau "tentatia lui Jansson" este un preparat traditonal suedez, regasit in special pe masa de Craciun, dar servit si la alte ocazii speciale. Acesta este o garnitura delicioasa, obtinuta din cartofi, unt, ceapa, smantana si sprot.

Iata cum se pregateste: unge o oala termorezistenta cu unt, dupa care tapeteaz-o cu felii de cartof. Presara bucati de sprot si ceapa tocata, dupa care mai adauga un strat de cartofi si inca unul de ceapa si sprot, pana cand termini ingredientele. Adauga sare si piper dupa gust pe fiecare strat, iar la final toarna smantana din belsug. Da la cuptor la 200 grade Celsius timp de aproximativ 1 ora. Acest preparat traditional se serveste cald.
Janssons Frestelse este un preparat traditional si in Finlanda, unde este cunoscut sub denumirea de Janssonin kiusaus.

Pavlova
Pavlova este un indragit desert autralian, servit atat de Craciun, cat si cu ocazia altor evenimente speciale. Conceput in onoarea baleriei ruse Anna Pavlova, desertul este deopotriva dulce si racoros, gratie combinatiei reusite de bezea, zahar, vanilie, frisca si fructe proaspete.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4130 viz    0 com
3735 viz    0 com
2183 viz    0 com
1917 viz    0 com
2765 viz    0 com
1951 viz    0 com
4644 viz    0 com
7269 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013708 (s)