News Flash:

Mancaruri cu specific turcesc

26 Iunie 2013
3033 Vizualizari | 0 Comentarii
Desi obiectivele culturale si plajele spectaculoase raman atractiile principale ale Turciei, nici versatilitatea bucatariei acesteia nu te va lasa indiferent. Cu o bogata mostenire mediteraneana, care abunda in fructe de mare si legume proaspete, dar si cu gustul foarte dulce al majoritatii deserturilor, bucataria turceasca a luat nasterea prin fuziunea culturala a regiunilor invecinate, devenind una dintre cele mai apreciate stiluri culinare din lume!

1. Kumpir
Kumpirul este unul dintre preparatele traditionale ale turcilor, pe care il gasesti la orice colt de strada.
Este vorba despre un cartof imens umplut cu diverse ingrediente si foarte bine copt. Secretul retetei consta in ungerea atenta a cartofului cu unt si in umplerea lui initiala cu cascaval. La sfarsit, se adauga restul ingredientelor, care sunt formate dintr-o varietate de legume proaspete.

2. Pilavul
Pilavul (pilaful) este mancarea de baza in bucataria turceasca. Fie ca este consumat simplu, fie in combinatie cu diverse sortimente de carnuri, pilaful este un fel principal consumat frecvent de turci, datorita usurintei cu care se prepara si senzatiei de satietate pe care o ofera.

3. Menemen
Daca ajungi in Turcia si nimeresti intr-un restaurant la primele ore ale diminetii, vei observa ca vei fi cooptat sa mananci asa-numitul Menemen, un mic dejun satios si copios specific bucatariei orientale. Este vorba de un soi de omleta cu ceapa, rosii si ardei grasi. Reteta s-a tot diversificat de-a lungul timpului, ingloband si alte ingrediente: masline, carnati etc.

4. Kebab
Nu poti sa pleci din Turcia si sa nu te bucuri de aromele si ingredientele unui Kebab autentic, aceasta fiind tara de origine a preparatului. Kebabul turcesc se serveste sub forma unor frigarui cu carne si legume si nu in lipie, asa cum au adaptat reteta majoritatea bucatariilor europene.

5. Baklava
Baklavaua este unul dintre cele mai populare deserturi turcesti din lume. Acest desert de patiserie, considerat de unii exagerat de dulce, imbuibat in sirop de zahar si umplut cu nuci sau fistic reprezinta una dintre delicatesele de care nu te vei mai satura pe meleagurile turcesti.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucataria turceasca stiluri culinare kumpir pilavul menemen kebab
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025261 (s)