News Flash:

Mancarica linte cu zampone

2 Aprilie 2012
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancarica de linte si zampone
Ingrediente:

250 g linte
50 g pancetta (kaizer afumat)
o jumatate ceapa
o legatura patrunjel
o tulpina de telina
4 linguri suc de rosii
ulei
piper
sare

un zampone
un pachet aluat foetaj

Mod de preparare:

Seara, punem intr-o oala cu apa si putina sare, lintea pe care o fierbem a doua zi, al dente.  In tigaia de prajit, infierbintam doua linguri de ulei si prajim putin ceapa taiata marunt, telina taiata marunt si pancetta taiata cuburele. Adaugam apoi sucul de rosii, sarea si piperul (dupa gust) adaugam apa calda din oala unde am fiert lintea cit sa acoperim ingredientele si lasam pe aragaz la foc mic, circa jumatate de ora la foc moderat, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

Intre timp fierbem piciorul de porc dupa instructiunile de pe cutie.
Dupa ce a trecut jumatate de ora, adaugam lintea si pantrunjelul spalata si taiat marunt si lasam in continuare, pina lintea prinde gustul ingredientelor si se evapora sucul din mincarica (nu trebuie sa fie prea uscata, dar nici cu prea mult lichid).

Intindem aluatul de foetaj si taiem patrate, iar intr-o forma de muffins, asezam cite un patrat de aluat, il asezam cit de frumos putem noi, intepam cu furculita aluatul doar la talpa cosuletelor, umplem formele cu lingura mincarica de linte si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa primele 10 minute adaugam deasupra cite o felie de zampone, acoperim cu o coala de hartie de copt ca sa nu se rumeneasca prea tare si lasam tava in cuptor inca 15-20 de minute.
Mancarica de linte si zampone pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

linte pancetta kaizer afumat ceapa patrunjel uleipipersare zampone
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4269 viz    0 com
2418 viz    0 com
3236 viz    0 com
3593 viz    0 com
3690 viz    0 com
1806 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1458 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017250 (s)