News Flash:

Mancarica de vita cu fructe

13 Decembrie 2012
1266 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

25 g faina
300-400 g carne de vita
½ kg gutui
ulei
caise
pere sau prune
30 g zahar
patrunjel
sos de caramel
sare

Mod de preparare:

Carnea se taie in bucati, se pune in cratita impreuna cu 2 linguri de ulei; se amesteca, apoi se presara ½ lingurita de sare si se lasa sa se friga acoperita, la foc mic, adaugand cate putina apa. Fructele se pun intr-o cratita de 2 l, cu 2-3 linguri ulei sau 50 g unt, 2-3 linguri apa, se presara sare si se amesteca. Cratita se pune pe foc mic, acoperita, pana se inmoaie fructele. Nu trebuie fierte pana se terciuesc. Se ia sosul de caramel si se toarna peste carne, se adauga si fructele si se amesteca usor prin rasturnare. Se lasa sa se fiarba cateva clocote impreuna, potrivindu-se gustul de sare si zahar. Se presara patrunjelul tocat si cateva cuburi de unt. Se poate servi dreasa: o lingura cu smantana se freaca cu o lingura cu apa rece, apoi se amesteca cu mancarea, imediat ce acesta s-a luat de pe foc.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina gutui ulei caise pere prune zahar patrunjel sare cratita carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3282 viz    0 com
1135 viz    0 com
3670 viz    0 com
2804 viz    0 com
2340 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1893 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017810 (s)