News Flash:

Mancarica de vita cu ciuperci

3 Noiembrie 2014
1434 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1k g carne de vita (pulpa, vrabioara)
400 gr dovleac decojit
300 gr ciuperci (eu am folosit conservate)
500 ml bere nefiltrata (puteti folosi si bere neagra)
2 cepe potrivite
2-3 morcovi
2 frunze de dafin
5-6 catei de usturoi
1 lingurita zahar
1 varf de cutit de scortisoara
ulei
1 lingura de unt
sare
piper

Mod de preparare:

Carnea o spalam bine apoi o stergem cu un servet de hartie si o taiem cubulete mici. Intr-o cratita cu pereti grosi (eu am folosit ceaun de fonta) incingem untul, o lingura de ulei si adaugam carnea. Prajim rapid pe toate partile si apoi o scoatem. Ideea este ca bucatelele de carne sa nu sa atinga ca sa se poate praji de jur imprejur.

Cand am terminat de prajit, punem toata carnea in oala adaugam ceapa taiata felii si prajim la foc potrivit timp de 5 minute. Adaugam berea, foile de dafin si o lingurita de zahar. Lasam sa se faca cu capac la foc mic timp de 2 ore. Daca scade lichidul prea mult completati cu putina apa (la mine nu a fost cazul).

Adaugam ciupercile din conserva, morcovul curatat si taiat felii mai grosute, dovleacul taiat cubulete, usturoiul tocat marunt, scortisoara si mai lasam inca 20 de minute. Apoi oprim focul si lasam sa stea acoperita inca 15 minute. Servim cu patrunjel verde deasupra.

Mancarica de vita cu ciuperci recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mancarica tocanita retete carne retete toamna retete dovleac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1709 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020093 (s)