News Flash:

Mancarica de urzici cu usturoi

19 Martie 2013
3189 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg urzici proaspete
4 catei usturoi
o ceapa
2 linguri bulion
1/4 pachet margarina
o lingura faina
o cana lapte de soia sau zeama in care au fiert urzicile

Mod de preparare;

Se curata urzicile de codite si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se oparesc timp de 10 min. in apa fierbinte. Intr-o tigaie se topeste margarina (se poate inlocui si cu ulei) si se caleste ceapa tocata marunt, apoi se stinge cu bulionul dizolvat in putina apa, se adauga urzicile scurse de zeama si tocate fin, asemenea vinetelor coapte. Intr-un castronel se dizolva faina in laptele de soia si mai apoi se toarna peste urzici, se lasa sa fiarba putin, pana ce se ingroasa. Pe parcurs se completeaza cu zeama in care au fiert si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-35 min. Spre sfarsit se adauga usturoiul taiat feliute mici sau pisat si sare dupa gust. Se serveste cu mamaliga fierbinte. Puteti adauga si un ou ochi, daca nu tineti post.

Mancare de urzici cu usturoi
si oua recomandata de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

urzici proaspete catei usturoi ceapa bulion margarina faina castronel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2024 viz    0 com
1592 viz    0 com
3211 viz    0 com
1952 viz    0 com
1548 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015538 (s)