News Flash:

Mancarica de urzici

29 Martie 2013
1337 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un castron mare cu urzici
2 linguri faina
100 g unt
2 linguri ulei
6 catei usturoi

Mod de preparare:

Urzicile le-am ales de eventualele crengute sau frunzulite, apoi le-am spalat in mai multe ape, pentru a elimina praful. Am pus urzicile la fiert in apa clocotita, apoi le-am scos, le-am pus la scurs, apoi le-am tocat marunt. Zeama in care au fiert nu se arunca.. ca avem nevoie de ea mai tarziu.
Intr-un tuci am pus la topit untul in ulei, si cand s-a infierbantat, am pus faina, amestecand energic. Am stins cu zeama fierbinte, adaugand cate putin pana se formeaza un sos legat. Am adaugat urzicile tocate, completand cu zeama, daca este cazul. Peste urzici am pus usturoiul pisat si am mai lasat pe foc cateva minute.
Am servit urzicile cu mamaliga calda si oua ochiuri.

Mancarica de urzici recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua ochiuri urzici mamaliga mancarica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2452 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021760 (s)