News Flash:

Mancarica de ton cu telina

27 Decembrie 2011
1339 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Mancarica de ton cu telina
Ingrediente:

300 g ton (jp. maguro)
1 ceapa mica
3 tulpini de telina (numai partea alba)
2 legaturi de patrunjel
2 linguri menta uscata
2 linguri suc de lamaie
2 cani de apa (400 ml)
piper
sare

Mod de preparare:


Tonul l-am taiat in bucati potrivite si l-am stropit cu sake (se poate folosi vin alb sec) - ca sa-i mai ia din mirosul de peste. Intr-o oala am pus 1 cana de apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat ceapa taiata, am acoperit si-am lasat pana ce aceasta a devenit transparenta. Am pus pestele, l-am lasat sa dea in vreo doua clocote apoi am adaugat telina taiata, patrunjelul tocat, menta, sucul de lamaie si restul de apa si-am lasat sa fiarba vreo 10 minute, amestecand din cand in cand (nu trebuie lasat prea mult fiindca tonul se intareste si devine inecacios) Am presarat sare si piper si-am mai lasat sa dea in cateva clocote. Dupa ce-am trecut totul in farfurie, deasupra am presarat si putina coaja de lamaie, pentru mai multa aroma.

sursa reteta si fotografie: cristina-k.blogspot.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ton ceapa alba patrunjel menta uscata apa piper sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3014 viz    0 com
1304 viz    0 com
3464 viz    0 com
3123 viz    0 com
7452 viz    1 com
1389 viz    0 com
1115 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1782 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023248 (s)