News Flash:

Mancarica de ton cu telina

27 Decembrie 2011
1418 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancarica de ton cu telina
Ingrediente:

300 g ton (jp. maguro)
1 ceapa mica
3 tulpini de telina (numai partea alba)
2 legaturi de patrunjel
2 linguri menta uscata
2 linguri suc de lamaie
2 cani de apa (400 ml)
piper
sare

Mod de preparare:


Tonul l-am taiat in bucati potrivite si l-am stropit cu sake (se poate folosi vin alb sec) - ca sa-i mai ia din mirosul de peste. Intr-o oala am pus 1 cana de apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat ceapa taiata, am acoperit si-am lasat pana ce aceasta a devenit transparenta. Am pus pestele, l-am lasat sa dea in vreo doua clocote apoi am adaugat telina taiata, patrunjelul tocat, menta, sucul de lamaie si restul de apa si-am lasat sa fiarba vreo 10 minute, amestecand din cand in cand (nu trebuie lasat prea mult fiindca tonul se intareste si devine inecacios) Am presarat sare si piper si-am mai lasat sa dea in cateva clocote. Dupa ce-am trecut totul in farfurie, deasupra am presarat si putina coaja de lamaie, pentru mai multa aroma.

sursa reteta si fotografie: cristina-k.blogspot.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ton ceapa alba patrunjel menta uscata apa piper sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3138 viz    0 com
1385 viz    0 com
3565 viz    0 com
3257 viz    0 com
7650 viz    1 com
1462 viz    0 com
1191 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014728 (s)