News Flash:

Mancarica de prune afumate

5 Ianuarie 2012
13677 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancarica cu prune afumate
Ingrediente:

1 kg de prune afumate
zahar dupa gust
sare

Pentru sos de faina alba:

2 linguri de faina alba
2 linguri de apa rece

Mod de preparare:

Prunele se curata de codite si se spala, in 3-4 ape. Dupa aceea se tin timp de 5 minute in apa fierbinte. Apoi se pun la fiert pentru aproximativ 2 ore. Dupa o ora se pune o lingura de zahar si putina sare.
Intre timp se pregateste sosul de faina alba din ingredientele de mai sus, mestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand aproape sunt gata de fiert prunele, se pune sosul, se mai lasa sa dea un clocot, dupa care se opreste focul.
Mancarica de prune afumate este specific sarbatorilor de iarna, facand parte si din meniul de Boboteaza. In unele zone ale tarii, in mancarica se pune si carne.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Mancarica_cu_prune_afumate2
prune afumate zahar sare faina alba apa cocoloase sosul clocot carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1385 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020830 (s)