News Flash:

Mancarica de linte cu bacon

21 August 2014
1552 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 g bacon afumat
250 g linte rosie
o tija de telina
2 morcovi
1 ceapa
3 catei de usturoi
400 ml suc de rosii
2 linguri cu patrunjel verde (tocat fin)
2 linguri cu ulei
2 foi de dafin
sare
1 l apa
piper

Mod de preparare:

Lintea se spala intr-o strecuratoare. Legumele se curata de coaja, se spala, morcovul si ceapa se toaca cubulete, usturoiul se piseaza, iar tija de telina se taie rondele. Baconul se taie in felii subtiri. Se incinge uleiul si se pune baconul, se lasa foarte putin la rumenit, apoi se scoate intr-un bol. In aceeasi oala se pun morcovii, ceapa, usturoiul si telina, plus 3 linguri cu apa si se lasa la inabusit 5 minute, amestecand din cand in cand.

Se adauga sucul de rosii si apa, baconul, lintea, foile de dafin si se lasa sa se incalzeasca bine. Se pune apoi capacul oalei si se fierbe la foc mic aproximativ 40 de minute, amestecand din cand in cand. Lintea se va umfla, dar necesita atentie ca sa nu se prinda de vas. La final se scot foile de dafin, se condimenteaza cu sare si piper si se presara patrunjelul verde.

sursa: taifasuri
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete linte mancarica bacon linte bacon retete carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1521 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019175 (s)