News Flash:

Mancarica de cartofi noi cu carne de porc. Bonus: reteta de creveti la cuptor, cu lamaie si usturoi

17 Aprilie 2018
525 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente (6 portii):

  • 1 kg cartofi noi
  • 500 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare:

Se curata cartofii si ceapa. Se spala.carnea, se usuca si se taie cuburi. Se pune sa se rumeneasca usor intr-o cratita cu ulei,apoi se adauga ceapa tocata marunt. Se calesc impreuna pana devine ceapa sticloasa,se adauga cartofii apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere carnea si cartofii. Se lasa sa fiarba si cand s-au patruns carnea si cartofii se adauga pasta de tomate,sare si piper dupa gust. Se fierbe in continuare la foc mic sa scada putin. Se serveste fierbinte cu verdeata proaspat tocata si cu un ardei iute.

Citeste si reteta de Creveti la cuptor, cu lamaie si usturoi

na dintre cele mai rapide si usoare metode pentru a prepara crevetii este sa ii dai cateva minute la cuptor. Poti sa gatesti aceste crustacee in atat de multe moduri, dar o reteta simpla ar fi sa folosesti un strop de ulei de masline, usturoi si sucul proaspat de la o lamaie. Odata scosi din cuptor, crevetii pot fi serviti cu paste sau alaturi de salata ta preferata.

Ingrediente (4 portii):

  • 450 g creveti decorticati
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingura de patrunjel tocat

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungi cu putin ulei doua tavi mari, antiaderente. Cureti si toci cateii de usturoi. Combini crevetii (de la care indepartezi invelisul exterior daca sunt deja curatati de vene), usturoiul, uleiul si fulgii de ardei iute intr-un bol mare. Amesteci bine pentru ca ingredientele sa se lipeasca de creveti.

Asezi crevetii pe o foaie de copt in tava, pe un singur strat. Dai la cuptor 6 sau 8 minute sau pana vezi ca au devenit opaci. Stoarce sucul de la o lamaie peste creveti si decoreaza cu patrunjel.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017043 (s)