News Flash:

Mancarica de ardei copti

26 Septembrie 2014
1983 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg ardei (eu am folosit kapia)
2 linguri faina
400 ml smantana mai grasa
100 ml lapte
50 ml ulei
3 catei de usturoi
1 ceapa mica
piper alb
sare

Mod de preparare:

Ardeii ii coacem, ii punem fierbinti intr-o punga si apoi o legam la capat si ii lasam sa se raceasca. Se vor curata foarte usor. Ii curatam de coaja si de seminte. Puteti sa-i lasati si intregi daca va grabiti. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa curatata si tocata. Lasam sa se caleasca  si intre timp amestecam faina cu laptele rece si apoi adaugam smantana.

Adaugam peste ceapa compozitia de smantana si amestecam usor pana se ingroasa. Apoi adaugam ardeii, sare si putin piper. Daca vi se pare prea gros sosul puteti sa mai adaugati lapte.

Lasam 2-3 minute adica amestecam, scuze :) si apoi adaugam usturoiul tocat. Servim cu mamaliguta si patrunjel verde tocat deasupra.

Observatie:
- aceasta mancare merge de minune ca garnitura la o friptura de porc.

Mancarica de ardei copti
recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

garnitura friptura friptura porc mancarica ardei retete culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 25 queries | Mysql time :0.017183 (s)