News Flash:

Mancare indiana - Pui Tikka masala

5 Ianuarie 2012
2961 Vizualizari | 0 Comentarii
Pui Tikka masala1
Pui Tikka masala este un fel de mancare cu specific indian. Exista multe variante ale acestei retete si toate au un singur ingredient comun: carnea de pui. Varianta urmatoare a fost incercata de Dia.

Ingrediente:


4 file de pui
garam masala
2 cepe potrivite
2 cm radacina de ghimbir razuit
1/2 lingurita de pasta de ardei iute
1 lingura pasta de rosii
2-3 catei de usturoi
1 conserva de rosii tocate
1 lingura de alune sarate
praf de chili
coriandru tocat
1 cutie mica de iaurt sau 150 gr smantana lichida
o lingura de zahar

Mod de preparare:

Ceapa, ghimbirul, pasta de ardei iute si usturoiul se soteaza in putin ulei, se adauga praf de garam masala, praf de chili si zaharul. Dupa ce sa inmuiat ceapa, se pune o lingura de pasta de tomate, conserva de rosii tocate, alunele, apoi toata compozitia se da prin blender, si din nou pe foc.
Fileurile de pui se taie in patratele, se prajesc separat, iar dupa ce s-au rumenit, se pune sosul rezultat peste carne si se mai fierbe putin.
Dupa ce am stins focul, se adauga coriandru tocat si iaurt  sau smantana lichida.
Se serveste cu orez fiert cu anason stelat si bete de nucsoara, decorat cu coriandru.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Pui_Tikka_masala2.JPG
garam masala cepe usturoi rosii alune sarate coriandru iaurt zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2576 viz    0 com
1372 viz    0 com
1050 viz    0 com
1155 viz    0 com
1493 viz    0 com
1716 viz    0 com
2405 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024430 (s)