News Flash:

Mancare de vinete cu ardei copti

3 Mai 2011
2164 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancare de vinete cu ardei copti
Ingrediente: - 3 vinete mari - 1 kg ardei capia rosii - 3 cepe - 1 capatana de usturoi - 1 legatura de patrunjel verde - cateva rosii coapte - sare sau vegeta - piper - ulei Mod de preparare: Vinetele si ardeii se coc. Ardeii se presara cu sare si se acopera cu un servet de bucatarie. Cand s-au racit se curata de coaja pastrandu-se zeama de la ardei. Vinetele se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Vinetele si ardeii se taie fasii de grosimea unui deget. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie felii subtiri. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei incins. Asezam intr-un vas adanc: putina ceapa calita, un rand de rosii, apoi vinete, patrunjel tocat, ardei copti si tot asa pana terminam toate ingredientele. Peste fiecare rand asezat presaram putina vegeta si piper. Deasupra turnam zeama scursa de la ardeiii copti si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra. Se aseamana cu zacusca si se poate face si iarna cu vinete si ardei congelati. Este buna atat rece cat si calda, servita cu paine proaspata din cuptor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tocator sos iute
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1161 viz    0 com
1534 viz    0 com
1157 viz    0 com
1112 viz    0 com
1274 viz    0 com
1524 viz    0 com
2333 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016299 (s)