News Flash:

Mancare de mazare fara carne. Reteta ideala daca ai mancat prea multa carne

13 Mai 2019
815 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Mancarea de mazare sau tocanita de mazare, asa cum o cunoastem in anumite zone ale tarii, se poate prepara rapid si te poate scapa dintr-un mare impas atunci cand tii post sau vreo dieta din care vrei neaparat sa scoti carnea din meniu. De asemenea, iti poate oferi sansa de a experimenta si alt tipuri de legume langa, aprope orice combinatie fiind extrem de delicioasa. Iata de ce avem nevoie si cum se prepara mancarea/tocanita de mazare:

Ingrediente:

  • 1kg de mazare mazare = 6 cupe mazare boabe verzi. De preferat mazare proaspata insa daca nu aveti este buna si cea congelata sau la cutie.
  • 1 ceapa mare, tocata fin (1 ceapa = 2 cups )
  • 2-3 rosii decojite si tocate (3 rosii tocate = 2 cups )
  • 1 morcov taiat rondele
  • ½ ardei gras rosu, tocat marunt
  • 2-3 linguri de pasta bulion
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 2-3 linguri de faina pentru ingrosat
  • cateva fire de marar, tocat marunt
  • ½ litri  – 1 litru de apa (2cups – 4 cups)
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Se pune apa la fiert. Se toaca ceapa, morcovul si ardeiul gras. Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata. Se lasa la foc mediu, aproximativ 8 minute, pana cand se inmoaie si devine translucida. Cand ceapa este moale, se adauga morcovul si, dupa 1-2 minute, ardeiul gras tocat. Se amesteca si se mai lasa aproximativ 2 minute pana cand legumele incep sa devina moi. Se adauga apa fiarta peste legume (ceapa, morcov, ardei gras). Se amesteca si se reduce caldura la foc mic, apoi se adauga mazarea.

2. Daca mazarea este proaspata, se lasa aproximativ 30 minute la foc mic sa fiarba. Se amesteca din cand in cand si se verifica. In cazul in care folositi mazare congelata sau conservata (la cutie), se lasa la foc mic sa fiarba aproximativ 15 minute. Se adauga apoi rosiile tocate, pasta de tomate si lingurita de zahar, se amesteca si se mai lasa pentru 10 minute sa fiarba, la foc mic. Din faina si apa se face un sos (se folosesc 2 linguri de faina si 150 ml apa) care va face mancarea sa se ingroase. Se mai adauga sos de faina sau apa fiarta in functie de consistenta pe care o doriti .

3. Daca doriti ca mancarea de mazare sa aiba mai mult sos, adaugati mai multa apa si sos de faina. Daca doriti ca sosul sa fie mai gros sau mai subtire, adaugati mai multa sau mai putina faina. Lasati inca 5-7 minute sa fiarba la foc mic. Amestecati din cand in cand, pentru ca mazarea sa nu se prinda pe fundul cratitei. Se asezoneaza cu sare si piper. Cand este gata, se adauga mararul tocat.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mancare mazare reteta mazare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 25 queries | Mysql time :0.014714 (s)