News Flash:

Mancare cu linte si prune uscate

23 Aprilie 2012
3393 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancare cu prune uscate
Ingrediente:

500 grame de linte verde
 un kg de prune uscate
100 grame de zahar brun
scortisoara
100 ml ulei
sare
maghiran
ghimbir


Mod de preparare:

Mai intai curatim prunele de cozi si le spalam in mai multe ape. Apoi le punem la fiert si le lasam cateva minute. Dupa ce se racesc le scoatem din apa, le curatim de samburi si le rupem in jumatate. Le punem iarasi la fiert, in apa de prima data. Adaugam lintea si condimentele si sarea, dupa gust.
Intre timp, caramelizam zaharul. Lasam compozitia sa dea in clocot, apoi punem zaharul caramelizat, stins cu putina zeama in care au fiert prunele. Amestecam incet, apoi lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, pana cand lintea este fiarta (30 - 35 de minute).
Serviti calduta mancarea de linte cu prune uscate.

sursa: sunfericita.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

linte verde prune uscate zahar brun scortisoara ulei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021503 (s)