News Flash:

Mananci toata tava dintr-un foc, asa de buna e - "Extravaganta" cu lamaie

19 Aprilie 2017
101597 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
260 g faina
227 unt moale, la temperatura camerei
125 g nuci pecan tocate

Pentru crema de branza:
450 g crema de branza, la temperatura camerei
260 g zahar pudra
2 linguri zeama de lamaie

Pentru stratul de budinca:
1 plic praf de budinca (instant) cu gust de lamaie
500 ml lapte
* zahar, conform indicatiilor de pe plicul de budinca

Pentru stratul de frisca batuta:
350 g smantana pentru frisca
65 g zahar pudra

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru blat, amesteci faina cu untul intr-un blender, pana se formeaza un aluat. Adaugi nucile pecan si mixezi pana cand se combina ingredientele. Torni compozitia intr-o tava de copt, o nivelezi si o apesi bine. Dai tava la cuptor 20-25 de minute, pana se rumeneste blatul, apoi il lasi sa se raceasca. In timp ce se coace, prepari celelalte straturi ale prajiturii.

Citeste si Am aflat secretul celui mai bun tort de ciocolata si frisca - Doar asa sa-l faci de acum inainte

Intr-un bol incapator, amesteci cu mixerul crema de branza, zaharul si zeama de lamaie pana se omogenizeaza. Cand s-a racit blatul, torni crema de branza si o nivelezi.
Separat, prepari budinca cu gust de lamaie cu laptele si cu zaharul. O lasi sa se raceasca si o intinzi peste stratul de crema de branza.
Bati smantana pentru frisca si zaharul pudra pana obtii o spuma tare. Cand e suficient de bine batuta, o intinzi peste budinca cu gust de lamaie. Dai prajitura la frigider cateva ore si o tai inainte sa o servesti.

sursa: click pofta buna

prajitura lamaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1611 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013757 (s)