News Flash:

Mananci o portie si mai vrei - Carne de pui cu varza de Bruxelles

11 Aprilie 2017
5847 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g varza de Bruxelles
carne de pui (copane, aripi, piept)
1 ceapa mare
1 dovlecel potrivit
1 ardei kapia
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 morcov normal
1 ardei iute
2 rosii mari
250 ml supa de pui sau apa
1 feliuta de sunca afumata
2 linguri de ulei
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

In primul rand, portionam si spalam carnea de pui, apoi o presaram cu putina sare si o pastram la rece timp de 30 de minute sa prinda gust. Cat timp sta carnea la rece curatam si spalam bine sub jet de apa varza de bruxelles, apoi o punem intr-o cratita cu apa fiarta si putina sare, o fierbem cateva minute si o scoatem cu o paleta intr-un castron. Toate legumele se curata si se spala, ceapa se taie mic iar celelalte legume se taie cubulete. Sunculita afumata se taie felii.

Intr-o craticioara se incinge putin ulei si se prajeste intai carnea, iar dupa ce carnea este bine facuta se scoate intr-o farfurie.
In uleiul incins in care am prajit carnea adaugam pe rand si prajim: intai ceapa pana cand aceasta devine sticloasa, apoi adaugam sunculita afumata care o sa dea o aroma deosebita mancarii si la urma celelalte legume.

Citeste si Varza de Bruxelles - Sfaturi pentru gatit

Se amesteca compozitia si se continua fierberea timp de 10 minute, dupa care se pune varza de bruxelles, iar dupa 5 minute se adauga supa se carne.
Se condimenteaza mancarea dupa gust cu sare si piper si se fierbe la foc mic timp de 30 de minute, pana cand mancarea este gata si toate legumele sunt facute. La final se adauga carnea prajita, se mai dau cateva clocote si se opreste focul. Mancarea se serveste calda cu verdeata tocata marunt deasupra.

Reteta de pui cu varza de Bruxelles ne este recomandata de preparatedevis.ro.  
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dovlecel ardei iute sunca afumata preparatedevis ro
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020259 (s)