News Flash:

Mananca turtite cu praz

23 Februarie 2012
3528 Vizualizari | 0 Comentarii
Turtite cu praz
Ingrediente:

400 g faina
2 buc. praz
1/2 lingurita sare
200 ml apa calduta
2 linguri ulei
putin ulei de susan

Mod de preparare:

Faina cernuta se amesteca cu sarea, se adauga si apa si uleiul si se amesteca pana ce totul se aduna intr-un aluat care se framanta putin - rezulta un aluat "moale" si elastic. Acesta se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora. Aluatul odihnit se imparte in 4 parti. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie de aprox. 15x30cm. Deasupra se unge cu putin ulei de susansi se presara praz tocat si putina sare. Se ruleaza (latura cea mai lunga)si se taie in doua. Fiecare jumatate de rulou rezult se ruleaza de la un capat spre celalalt. "Melcul" rezultat se culca pe una din fetesi se preseaza pana ajunge o turtita de aprox. 5 mm grosime. Se repeta procedeul si cu restul de aluat si praz. Se infierbanta tigaia si se unge cu putin ulei de susan. Se pune o turtita, se acopera tigaia cu capac si se tine asa, pe foc mic pana ce se rumeneste; se intoarce si se tine din nou (tot cu tigaia acoperita) pana se rumeneste si pe aceasta parte.
Turtite cu praz pregatite de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina praz sare apa ulei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1802 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019484 (s)