News Flash:

Mananc minunatia asta ori de cate ori am ocazia - Cusma lui Guguta - RETETA MAI JOS

16 Martie 2017
16366 Vizualizari | 0 Comentarii
cusma lui guguta
Ingrediente:

Pentru aluat:
400-450 g de faina
250 g smantana (25%-30%)
150 g zahar
150 g unt rece
300-400 g visine fara samburi
2 lingurite praf de copt

Pentru crema:
500 g smantana (25%-30%)
100 g de ciocolata
150 g zahar
 
Mod de preparare:

Aluat:
Intr-un bol se bate bine untul si zaharul, apoi se toarna smantana, se amesteca.
Se adauga treptat faina si praful de copt, si se framanta aluatul. Bila de aluat se pune la frigider, 20-30 de minute sa se odihneasca.
Apoi, aluatul se imparte in 10 parti egale, din care se formeaza bilute mai mici.

Din fiecare biluta se intinde o foaie de aluat (25x7 cm), pe care se aranjeaza un sir de visine (daca nu sunt suficient de dulci, se presara cu zahar).
Marginile se lipesc, asa ca sa se formeze un rulou-tub.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Tubuletele de aluat se pun pe tava si se coc in cuptor timp de 20-25 de minute, la temperatura de 180 grade C.

Crema:
Smantana se bate bine cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa si groasa.
Pe un platou de servit se aranjeaza tubuletele in forma de piramida, fiecare strat se unge din abundenta cu crema. Tortul se lasa la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Inainte de servire, se taie partea din fata si spate.
Tortul se presara cu multa ciocolata rasa.

sursa: jurnal de retete
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

crema spumoasa ciocolata rasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1789 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022433 (s)