News Flash:

Mamaliga si trucul bunicii de a o prepara fara nici o greseala

24 Iunie 2019
890 Vizualizari | 0 Comentarii

Mamaliga este alimentul traditional, care inlocuieste cu succes painea, se face foarte usor, doar din doua ingrediente, este satioasa si mult mai naturala decat painea din comert. Daca nu va faceti paine in casa, mamaliga este un inlocuitor de nadejde. Se poate consuma atat calda, cat si rece si merge cu orice. Sunt persoane care aleg drept gustare o felie de mamaliga rece unsa cu magiun de prune, fara zahar. Iar aceasta combinatie le potoleste pofta de dulce intr-un mod prietenos cu silueta.

Cercetatorii endocrinologi considera ca un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene. De asemenea, consumul de mamaliga regleaza concentratia de glucoza in sange, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din sange, scazand astfel riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct.

Mai mult, banala mamaliga revitalizeaza functiile sexuale, in special feminine. Rezultatele cercetarilor romanesti efectuate de antropologi in regiunea Bran-Rucar (unde mamaliga e mai des pe masa romanilor) arata ca 9% dintre femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariana intensa, manifestata si prin prelungirea vietii sexuale chiar si dupa varsta de 72 de ani. De asemenea, consumul de mamaliga este raspunzator si de longevitate. Asa ca, unda verde la mamaliga, doar ca trebuie sa stim un truc pentru a o prepara corect. Altfel va face cocoloase si nu va mai fi buna de mancat.

Iata cum prepari o mamaliga ca la bunica acasa

Pui apa la fiert intr-o oala nu inalta. Presari sare, fiindca acesta este momentul cand pui sarea. Asigura-te ca ai cernut malaiul si ca ai la indemana un tel. Trucul mamaligii perfecte acum urmeaza. Cand apa sarata fierbe, dai focul mic si adaugi o lingura de ulei de masline. Apoi incepi sa torni malaiul, usor, treptat si amestecand continuu cu telul!

Este foarte important acest parcurs, doar asa evitati cocoloasele. Cand aveti o consistenta grosuta, nu ciorba, puteti schimba telul cu lingura de lemn si continuati sa amestecati, pentru a nu se prinde malaiul de fundul recipientului.

Este bine sa lasati mamaliga pe foc cel putin 10 minute. Foc mic si amestecati in continuu. Cand considerati ca aveti textura potrivita si o puteti rasturna, alegeti un tocator de lemn pe care il puneti ca un capac peste oala si rasturnati mamaliga. Se poate servi imediat, cu branza, smantana, lapte, saramura, sarmale, ostropel sau ciulama de ciuperci, constituind o masa delicioasa si sanatoasa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013613 (s)