News Flash:

Mamaliga la cuptor cu bacon si spanac

11 Martie 2014
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

900ml apa
480ml lapte
4 oua
150g spanac tocat
1 ceapa mica alba tocata
100g bacon taiat cubulete
1 lingura unt
250g malai
120g parmezan ras
1/2 lingurita sare
piper

Mod de preparare:

Unge cu unt un vas de copt 20x20cm. Prajeste baconul intr-o tigaie, timp de 8-10 minute pana se rumeneste si devine crocant. Adauga ceapa si mai gateste 3-4 minute. Adauga si spanacul tocat si lasa-l pana cand se inmoaie putin.

Bate ouale cu laptele si apa, apoi adauga malaiul si jumatate din parmezan. Incorporeaza in acest amestec si baconul cu ceapa si spanacul. Condimenteaza cu sare si piper si toarna in vasul pregatit.

Pana aici totul poate fi pregatit de cu seara si lasat in frigider peste noapte. La prima ora pui vasul la copt.

Coace mamaliga 45-55 de minute la 180C si amesteca de doua ori in vas in timpul coacerii. E gata cand un cutit introdus in mijlocul amestecului din vas iese curat.
Presara restul de parmezan ras.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete mamaliga mamaliga cuptor mamaliga bacon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1254 viz    0 com
1049 viz    0 com
897 viz    0 com
1118 viz    0 com
2018 viz    0 com
1265 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013415 (s)