News Flash:

Mamaliga in stil calabrez

19 Ianuarie 2012
1339 Vizualizari | 0 Comentarii
Mamaliga
Ingrediente:

250 g faina de porumb
200 g brinza gorgonzola (poate fi inlocuita cu brinza la burduf, cea de oaie)
parmezan ras
o cutie de fasole pestrite
broccoli
un pahar suc de rosii
sare dupa gust (dar nu prea multa pentru ca se mai sareaza de la brinza)
 
Mod de preparare:

Intii de toate am pus intr-o oala de tuci apa la infierbintat si sare, bineinteles. Cind aceasta a inceput sa fiarba, am dat drumul la faina sub forma de ploaie si am amestecat continuu cu o lingura de lemn ca sa nu faca... cocoloase. Separat am spalat si taiat maruntel broccoli, apoi i-am fiert separat. Durata de fierbere a mamaligutei este de cca 40 de minute. Deci mamaliguta se va prezenta ca un cir, care in timp se va transforma in mamaliguta. Dupa vreo jumatate de ora, adaugam fasolele cu tot cu sosul in care au fost (sau putem pune doua polonice de fasole fierte daca avem, adaugam si broccoli impreuna cu sucul de rosii si continuam fierberea. Aproape de sfirsit, adaugam gorgonzola taiata cuburele si amestecam pina ce aceasta se topeste. Punem in farfurii, presaram parmezan ras sau eventual brinza de oaie rasa si servim. Isabella a servit cu brinza topita deasupra. E foarte gustoasa si satioasa, desi pare cam ciudata combinatia de ingrediente.
Mamaliga in stil calabrez pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

brinza gorgonzola parmezan fasole pestrite broccoli sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2749 viz    0 com
1202 viz    0 com
1898 viz    0 com
1615 viz    0 com
5865 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024824 (s)