News Flash:

Mamaliga in lapte de cocos

28 Februarie 2014
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 l lapte de cocos
2 lingurite sare de mare
200 g faina de porumb (malai)

Mod de preparare:

Laptele si sarea se pun la fiert, intr-un ceaun de fonta. Dupa ce incepe sa fiarba, se toarna malaiul in ploaie, in timp ce se amesteca neincetat cu un tel in ceaun (eu folosesc lingura de lemn) pentru a nu se forma cocoloase. Se da focul la minim si se amesteca mereu, sa nu se prinda.
Din acest moment, mamaliga incepe sa se ingroase, iar telul poate fi inlocuit cu lingura de lemn, sau cu un facalet. (din comoditate, eu folosesc lingura de lemn de la inceput). Dupa cateva miscari de amestecare a mamaligii de pe foc, lingura ajunge sa stea dreapta in ceaun:)
Se mai lasa pe foc, sa fiarba, pana ce incepe sa se desprinda cu usurinta de pe marginile ceaunului. Se ia de pe foc si se rastoarna pe o farfurie. Se serveste calda, cu diverse preparate. Eu am preferat sa-i dau o forma mai draguta, asa ca am turnat-o in forme de silicon.

Mamaliga in lapte de cocos recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete garnituri retete cocos retete mamaliga mamaliga cocos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

918 viz    0 com
1512 viz    0 com
3143 viz    2 com
1051 viz    0 com
3060 viz    0 com
992 viz    0 com
2482 viz    0 com
2345 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1567 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021881 (s)