News Flash:

Mama, mama… In weekend o sa avem “FULGI DE NEA”! Am trecut-o imediat pe lista. VEZI AICI RETETA...

19 Ianuarie 2014
25822 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr faina
5 galbenusuri
1 plic zahar vaniliat
8 gr praf de copt
180 gr zahar
10 linguri apa

Pentru crema:
100 gr nuca de cocos
250 gr margarina
350 ml lapte
putina esenta de rom
1 lingura amidon alimentar

Pentru glazura:
200 gr zahar
5 albusuri
nuca de cocos sau ciocolata alba

Mod de preparare:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vaniliat si cele 10 linguri de apa pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Coacem in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit timp de 15 minute. Eu am copt blatul intr-o tava putin mai mica decat tava de la aragaz.

Pentru crema, amestecam nuca de cocos cu amidonul, adaugam putin cate putin lapte si apoi punem amestecul la foc mic. O sa vedeti ca se ingroasa putin (oricum e destul de dens). Lasam sa se raceasca si adaugam putina esenta.

Margarina o frecam putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi adaugam putin cate putin din compozitia de cocos si amestecam bine. Pentru glazura, mixam albusurile cu zaharul pe baiede abur pana compozitia devine putin mai tare, apoi lasam sa se raceasca.
Punem blatul, apoi crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fulgi nea prajitura iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028608 (s)