News Flash:

Maioneza de cartofi cu patrunjel. Asa maioneza de post sigur nu ai mai mancat pana acum

5 Iunie 2018
1665 Vizualizari | 0 Comentarii

Este Postul Sf. Petru si Pavel, dar asta nu inseamna ca nu putem manca gustos. Chiar daca sunt eliminate din alimentatie lactatele, ouale si carnea, putem pregati ceva gustos. Iata cum putem avea o maioneza delicioasa:

Ingrediente: 2 cartofi, 1 ceasca de ulei, zeama de la o lamaie, mustar, sare, piper
Mod de preparare: Cartofii se curata, se fierb foarte bine in apa cu sare. Dupa ce au fiert, cartofii putin calduti se farama si se adauga putin cate putin uleiul, zeama de lamaie si mustarul. Se potriveste de sare si piper. In loc de cartofi se poate folosi si o telina mare. Se dau prin blender pana devin foarte fini. Se adauga patrunjel si se serveste simpla sau cu orice alta agrnitura, inclusiv salata.

Vezi si reteta pentru maioneza de fasole:
Ingrediente: 1 ceasca de fasole boabe, 1 ceasca de ulei, zeama de la o lamaie, sare, piper.
Cum se prepara: Fasolea foarte bine fiarta se zdrobeste cu lingura de lemn si se trece prin sita. Apoi se adauga putin cate putin ulei, zeama e lamaie. Se potriveste de sare si piper. Se serveste cu salata de vara, paine sau ceapa calita.

Vezi si reteta pentru scordolea de cartofi:
Ingrediente: 4 cartofi, 4 catei de usturoi, zeama de lamaie, 2 linguri de ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Cartofii se curata, se taie in patru si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se farama foarte bine. Usturoiul se curata, se piseaza cu putina sare si se amesteca cu pasta de cartofi. Se adauga uleiul, zeama de lamaie si se potriveste de sare si piper.

Vezi si reteta pentru sos de ciuperci
Ingrediente: 1 conserva de ciuperci, 2 linguri de faina, 1/2 l supa sau apa, 1 lingura pasta de rosii, 3 linguri margarina, 1 pahar de vin, sare, piper.
Mod de preparare: Ciupercile se spala, se taie felii si se trec printr-un jet de apa. Apoi se inabusa in margarina, se adauga sosoul, sarea, piperul, si se lasa la fiert. Sosul se prepara astfel: faina se amesteca cu supa de legume sau apa la foc mic, pana se ingroasa. Apoi se adauga pasta de rosii diluata in putina apa, vinul, sarea si margarina si se amesteca bine pe foc.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015500 (s)