News Flash:

Mai bune ca la restaurant - Aripi de pui marinate in whisky

9 Martie 2018
587 Vizualizari | 0 Comentarii

Aripile de pui marinate cu visine si whisky, apoi fripte sunt un deliciu pe care trebuie sa-l incerci cel putin o data in viata. Cum temperaturile din termometre incep sa creasca, poti frige aceste aripioare pe gratarul din curte, de care ai uitat de ceva vreme. Daca nu stai la curte, poti sa le preapari la fel de bine si pe un gratar de aragaz.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 3 linguri whisky
  • ½ cana visine fara samburi
  • ¼ cana ketchup
  • 60 ml otet de mere
  • 2 linguri zahar brun
  • ¾ lingurita pudra de mustar uscat
  • sare
  • 1 kg aripi de pui

Mod de preparare:

Spala bine puiul si asezoneaza-l cu sare. Pune-l intr-un castron incapator pana prepari marinata. Intr-o cratita pentru prepararea sosurilor adauga 2 linguri de ulei si pune-l la incins. Caleste ceapa si usturoiul, amestecand continuu, pana cand acestea se inoaie (aproximativ doua minute). Adauga apoi whisky-ul si amesteca totul foarte bine. Cand da in clocot, adauga visinele, ketchupul, otetul, zaharul si mustarul. Lasa totul sa dea in clocot, apoi da focul la minim si lasa sosul sa se reduca, pana incepe sa se ingroase (aproximativ cinci minute). Asezoneaza cu sare dupa gust.

Stinge focul si lasa sosul sa se raceasca timp de 10 minute, apoi, cu ajutorul unui blender paseaza-l pana obtii o compozitie omogena. Toarna apoi sosul peste aripioarele de pui si maseaza-le bine pe toate partile.

Pune gratarul la incins, cat puiul se marineaza. Unge gratarul cu putin unt, pentru ca puiul sa nu se lipeasca si frige-l pe ambele parti pana cand este bine patruns. Daca iti ramane sos, unge puiul cu acesta, in timp de se frige, intorcandu-l de pe o parte pe alta, pentru a obtine o crusta crocanta, usor caramelizata. Serveste aripile de pui marinate cu visine si whisky alaturi de un pahar de vin rosu, demisec. Ca si garnitura, poti servi legume la abur sau salata de sezon.

preluat de pe acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1420 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011608 (s)