News Flash:

M-am indragostit de aceasta reteta - Cea mai delicioasa prajitura cu blat de cafea!

2 Aprilie 2017
26902 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri cafea macinata
1/2 plic praf de copt
o lingura apa
o lingura ulei
6 linguri faina
un praf de sare

Pentru crema:
300 g ciocolata cu lapte
300 ml frisca lichida
fulgi de ciocolata

Pentru ornat:
300 ml frisca batuta
fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit crema: ciocolata am rupt-o bucati mici si am pus-o intr-un bol. Frisca am incalzit-o pe foc, fara a o lasa sa fiarba, si am turnat-o fierbinte peste ciocolata. Am amestecat energic pana ce ciocolata s-a topit complet. Am lasat sa se raceasca, apoi am dat-o la frigider pentru minim 5 ore, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.
Ouale le-am separate. Albusurile le-am batut spuma. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si uleiul, apoi le-am adaugat albusurilor batute si am amestcat usor, cu o lingura.

Citeste si Cum se face cel mai bun tort cu fructe si crema de vanilie

Am adaugat in ploaie faina amestecata cu praful de copt, cafeaua si sarea. Am pus amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, pe cre am dat-o la cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.
Cand este gata, blatul se lasa la racit, si se taie in jumatate de orizontala.

Crema am scos-o din frigider si am mixat-o mai intai la viteza mica, apoi am crescut usor viteza mixerului. La final am adaugat fulgii de ciocolata.
Peste primul blat am intins uniform crema, apoi am pus al doilea blat, iar deasupra am pus frisca batuta. Am ornat cu fulgi de ciocolata si am dat prajitura la rece pentru minim 2 ore.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura blat blat cafea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1768 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017118 (s)