News Flash:

M-am dus la piata si am negociat niste prune, apoi m-am intors acasa si am trantit o minunatie de tarta nemteasca - A iesit o bunatate de tarta cu prune

21 August 2017
1544 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Din acrisoarele prune poti prepara o minunatie de desert, tarta nemteasca.

Ingrediente:


Pentru aluat:
250 g faina
50 g amidon
50 g zahar
1 praf de sare
100 g unt rece
1-2 linguri apa rece

Citeste si I-am dat gata pe cei din casa cu prajitura cu prune - Buna de te lingi pe degete - Nu a ramas nici o firimitura in platou

Pentru umplutura:
1 galbenus
1 lingura lapte
1 lingurita esenta de vanilie
10-14 prune
scortisoara

Mod de preparare:

Amesteci faina si amidonul cu untul rece, taiat cubulete, adaugi zaharul si sarea, torni apa si framanti pana cand obtii un aluat omogen, pe care-l infasori intr-o folie din plastic si-l dai la rece 30 de minute.
Intinzi o foaie din aluat, pe care o asezi intr-o tava tapetata, inclusiv pe margini. Speli prunele, le scurgi, le rupi in sferturi si indepartezi samburii. Le amesteci cu esenta de vanilie si scortisoara, dupa gust si le asezi in tava, peste aluat.
Bati galbenusul cu laptele si ungi tarta, apoi o dai la cuptor 35-40 de minute.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta nemteasca faina citeste si aluat omogen aluat tarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015217 (s)