News Flash:

Lumanarele dulci pentru Craciun

23 Decembrie 2013
3121 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

180 g faina
80 g unt
un ou
60 g zahar

Pentru decorat:
migdale macinate (pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
unt
zahar de trestie

Pentru umplutura:
crema pasticcera

Mod de preparare:


Intr-un vas, cernem faina, adaugam oul, zaharul si untul rece taiat bucatele si framantam bine, pana vom obtine un aluat compact. Invelim aluatul intr-o folie transparenta si-l bagam in frigider pentru cel putin o ora. Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie nu prea subtire, apoi taiem bucati mai mari, mai mici ca sa facem luminarile.

Asezam "luminarile" in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 20 de minute. Lasam sa se racoreasca un pic si impingem usurel forma de cannoli ca sa iasa din aluat.
Am topit un pic de unt pe aburi, iar cu ajutorul unui penson, am uns "luminarile" pe toate partile, apoi le-am trecut prin migdalele macinate.

Preparam crema pasticcera sau putem cumpara din cea praf, depinde de timpul pe care-l aveti la dispozitie.Intr-o tigaita de prajit, punem citeva linguri de zahar de trestie si-l caramelizam, apoi cu scobitori sau betisoare pentru frigarui, formam flacara luminarii.
Umplem formele de luminari cu crema, in mijloc punem scobitoarea, asezam pe platou si decoram cum dorim.

Lumanarele dulci recomandate de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3319 viz    0 com
1214 viz    0 com
1472 viz    0 com
1448 viz    0 com
2525 viz    0 com
1381 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1639 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023758 (s)