News Flash:

Lucruri nestiute despre avocado

26 Martie 2014
4510 Vizualizari | 0 Comentarii
L-am manca la orice ora, in orice zi. Iar in sezonul cald, l-am pune in toate retetele de salate, pentru textura cremoasa pe care le-o confera. Daca nu stiai prea multe despre avocado, citeste mai jos.

1. Avocado este un fruct, nu o leguma. De aceea, merge de minune consumat alaturi de rodii, pere, mango sau piersici.

2. Fructele de avocado se maturizeaza in copac, dar incep sa se coaca abia dupa ce au fost culese. Ce e si mai interesant este ca un fruct de avocado poate sa stea in copac pana la 18 luni. Practic, copacul il pastreaza in stare excelenta pana te hotarasti sa-l consumi.

3. Toate fructele de avocado sunt culese manual. Forta de munca si apa sunt de altfel cele mai mari costuri ale producatorilor de avocado.

Citeste si tartina de post cu avocado

4. Este una din cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Contine acid oleic, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente, ceea ce inseamna ca orice mancare consumata cu acest fruct devine mai sanatoasa.

5. Nu numai culoarea este un indicator al coacerii, ci si fermitatea fructului. Cu cat este mai copt, cu atat va fi moale ori, mai degraba, pufos.

6. In functie de cat de devreme a fost cules, avocado se va coace in maxim 8 zile. Daca vrei sa ii grabesti procesul de coacere poti sa il pui intr-o punga de hartie, pe care sa nu o inchizi complet, alaturi de un mar. Etilena pe care marul o elibereaza va grabi coacerea.

7. Este printre singurele alimente de care poti fi 100% sigur ca nu au fost modificate genetic sau ca nu au fost atinse de chimicale.

8. Nutritionistii l-au numit "fructul perfect": poate fi mancat la orice ora din zi, este plin de vitamine si fibre, iar pe termen lung contribuie la mentinerea sanatatii, a frumusetii si a siluetei.

9. Hass este cel mai popular soi de avocado, descoperit in California in anul 1930, in curtea unui postas pe nume Rudolph Hass. Acesta a avut o idee buna si si-a patentat copacul :)

10. In California, exista un singur sezon pentru avocado, care se intinde din aprilie pana in septembrie. Copacul de avocado infloreste o singura data, prin februarie. In schimb, in Mexic, sunt 5 regiuni diferite care cultiva avocado, cu 5 climate diferite. 

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete avocado mancare avocado avocado sfaturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1746 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028838 (s)