News Flash:

Lipie cu struguri negri si rozmarin

23 Septembrie 2013
1788 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

320 g faina
100 g boabe struguri negri taiate in sferturi
3 lingurite ulei de masline
2 lingurite rozmarin proaspat tocat
sare
80 g malai
2 lingurite drojdie uscata
300 ml apa calduta
1 lingurita zahar

Mod de preparare:

Dizolva drojdia si zaharul in apa calduta intr-un bol mare. Adauga 100g de faina si amesteca. Acopera bolul cu o folie de plastic si lasa amestecul sa stea asa timp de 30 de minute.

Adauga 200g de faina, malaiul, 1 lingurita sare, rozmarinul tocat si 2 lingurite de ulei de masline in amestecul de mai devreme si framanta pana cand incepe sa se formeze un aluat. Scoate-l pe blatul de lucru tapetat cu faina si framanta-l timp de 8 minute pana cand devine neted si elastic. Adauga treptat restul de faina si in plus, daca mai e nevoie, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si acopera-l. Lasa-l la dospit, intr-un loc caldut, timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. 

Scoate aluatul din bol, apasa-l usor pentru a scoate aerul si pune-l pe blatul de lucru tapetat cu faina. Pune doua treimi din struguri pe suprafata lui si apoi framanta-l usor, de 4-5 ori, pentru ca strugurii sa se incorporeze. Lasa aluatul sa stea 5 minute. Intinde cu mana aluatul intr-un dreptunghi (25x35cm) si aseaza-l intr-o tava unsa cu ulei. Unge suprafata cu 1 lingurita de ulei de masline. Acopera si mai lasa sa stea 30 de minute.

Incinge cuptorul la 240C. Apasa aluatul cu degetele, astfel incat sa formezi  la suprafata lui niste adancituri. Presara restul de struguri si preseaza-i usor in aluat. Presara un praf de sare deasupra. Coace lipia timp de 20 de minute pana se rumeneste.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1818 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019402 (s)