News Flash:

Lipie calda, cu usturoi

21 August 2019
197 Vizualizari | 0 Comentarii

Cui nu ii place o lipie calda, mai ales ca e si cu usturoi? Te invatam sa prepari lipii cu usturoi la tine acasa in doar cateva minute.

Ingrediente:

  • 1 cana de apa calduta
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 3 cani de faina
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Amesteca apa si drojdia si lasa-le sa stea cateva minute. Adauga 2 ½ cesti de faina, sare si putin ulei de masline. Amesteca pana obtii un aluat sfaramicios. Framanta aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, pana devine elastic. Lasa aluatul la crescut, circa 2 ore, pana se dubleaza in volum. Rupe circa 8 bucati din aluat si turteste-le cu un facalet sau cu mana. Coace lipiile in cuptor la foc maxim (220 grade C) circa 3 minute, pana se umfla ca o gogoasa. Se servesc imediat cu humus sau alte preparate cu sos.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat lipie lipie usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1690 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022915 (s)