News Flash:

Lipiciul de carne: secretul murdar al industriei alimentare!

24 Noiembrie 2014
2151 Vizualizari | 1 Comentarii
Un secret bine ascuns, pe care macelarii nu l-ar dezvalui nici in ruptul capului.

Bucatile de carne pe care le cumparam din magazine sunt, de fapt, resturi de origine animale, lipite cu ajutorul monoglutamatului de sodiu (MGS), cunoscut populat drept "lipici de carne". Nu ii simti gustul deloc si nici nu-ti dai seama ce pui in farfurie. MGS-ul este, in realitate, o pudra alba, folosita cu preadere in industria de prelucrare a produselor din carne.

Cei care folosesc pudra, printre care si bucatarii, atunci cand vor sa lipeasca resturile de carne unele de altele, trebuie sa aiba mare grija sa n-o inhaleze. De obicei, e vorba de resturi pe cale sa fie aruncate sau amestecat cu alimente nesanatoase, cum ar fi micii si mezelurile.

Pudra alba e obtinuta dintr-un agent coagulant din sange de origine animala, de obicei luat de la porcine. Afecteaza in special sistemul digestiv, ducand, in cel mai bun caz, la gastrita, iar in cel mai rau caz, la formarea cheagurilor de sange si la atac cerebral.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lipici carne monoglutamat mici mezeluri alimentatie retete culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021078 (s)