News Flash:

Linzertorte

18 Mai 2011
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
Linzertorte
Ingrediente: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt 1 ou 1 lingura zeama de lamaie ½ bicarbonat 200-300 g gem de coacaze rosii sau zmeura Mod de preparare: Frecam untul cu zaharul pana cand obtinem o compozitie cremoasa, usor spumoasa. Adaugam oul, batut putin inainte si continuam sa amestecam. Adaugam faina cernuta inainte, amestecata cu bicarbonatul si zeama de lamaie. Framantam ingredientele pentru a obtine un aluat mai tare, pe care il punem la rece timp de 30 de minute, invelit in folie alimentara. Impartim aluatul in trei bucati egale. Din doua bucati intindem o foaie pe care o punem in tava de tarta cu diametrul de 25 cm, unsa si tapetata cu faina. Foaia din aluat trebuie sa imbrace si peretii tavii. Punem deasupra foii din aluat gemul in strat uniform. Din a treia bucata de aluat facem suluri egale ca grosime, cu care construim un grilaj deasupra stratului de gem. Pentru a masca locul in care se leaga grilajul de marginea tartei, facem o coronita impletita din doua suluri de aluat, de jur imprejurul tartei. Pentru a face grilajul de deasupra mai putem intinde o foaie din aluat, din care sa decupam apoi cu o rotita zimtata, fasii de aluat egale ca latime. Coacem tarta la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte, pana devine aurie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

marmelada placinta dobrogeana unt
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1289 viz    0 com
3782 viz    0 com
2164 viz    0 com
3433 viz    0 com
2689 viz    0 com
1514 viz    0 com
5620 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1703 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019674 (s)