News Flash:

Limonada care te poate scapa de balonare

14 Iunie 2018
1275 Vizualizari | 0 Comentarii

Ti-e pofta de ceva racoritor, dar tii la silueta si stii prea bine ca sucurile din comert sunt o bomba calorica? Avem solutia ideala pentru tine: o limonada fresh cu menta, ghimbir, castravete si un strop de miere! Aceasta bautura nu numai ca te va racori instant, dar iti va darui si un abdomen plat, daca balonarea iti da batai de cap. Scapa de aspectul pufos al burticii cu ajutorul acestei limonade delicioase! Afla mai jos cum se prepara si care sunt efectele benefice ale ingredientelor care o compun!

Beneficiile ingredientelor din limonada. Balonarea nu este un simptom specific doar femeilor plinute, ci poate aparea si la cele skinny, dar care consuma diverse alimente ce au acest efect neplacut. Consulta aici lista de alimente care provoaca balonare!

Iata cum actioneaza lamaia, menta, ghimbirul si castravetele in beneficiul tau: Lamaia – contine acid ascorbic (acid citric), care ajuta digestia si arde mai repede grasimile consumate. De asemenea, lamaia previne aparitia gazelor intestinale, confera energie (datorita vitamine C din compozitie) si stimuleaza metabolismul.

Ghimbirul – este un excelent condiment cu efecte antiinflamatoare, gratie unui compus numit gingerol, care imbunatateste tranzitul intestinal si ajuta la arderea grasimilor. Menta – este o planta recunoscuta pentru beneficiile sale asupra digestiei, prevenind bolile colonului. De asemenea, este ideala pentru combatrea greturilor.

Castravete – este bogat in apa si are efect diuretic, ajutand astfel la eliminarea toxinelor din corp. Cum sa faci limonada cu menta, ghimbir si castravete: Este foarte simplu! Ai nevoie de: 1,7 litri de apa plata, o lamaie, un castravete, 2 lingurite de ghimbir proaspat dat pe razatoarea cu ochiuri mici, 10 frunze de menta, 2 lingurite cu miere.

Mod de preparare: Mai intai, prepara infuzia cu menta: pune frunzele de menta la fiert, intr-un ibric cu 200 ml de apa. Dupa fierbere, lasa deoparte ibricul pentru 5 minute. Apoi prepara sucul de lamaie: stoarce lamaia si da pe razatoare putina coaja (pe care o vei adauga la final in limonada).

Al treilea pas: cojeste castravetele si da-l la blender, apoi toarna continutul in sucul de lamaie amestecat cu infuzia de menta. Mai departe, umple o carafa cu 1,5 litri de apa plata si adauga infuzia de menta, suc de lamaie si castravete. Amesteca bine, apoi adauga ghimbirul ras, coaja de lamaie si mierea. Poti adauga si 1-2 frunze de menta, pentru un plus de prospetime.

Tine limonada la frigider si bea din ea dupa fiecare masa sau oricand ti-e pofta de o bautura proaspata si sanatoasa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1969 (s) | 26 queries | Mysql time :0.013721 (s)