News Flash:

LIMOMANIA - tarta racoritoare cu lamaie

13 Iulie 2016
1334 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru crusta:
1 portocala
125 gr unt sarat, rece, taiat in cuburi
250 gr faina
90 gr zahar pudra
1 ou

Pentru umplutura de lamaie:
9 oua
6 lamai
300 ml smantana pentru frisca
250 gr zahar pudra
100 gr zahar vanilat

Mod de preparare:

1. Amesteca untul cu faina pana cand obtii o consistenta ca de pesmet. Adaugi zaharul si coaja de portocala. Spargi oul si framanti aluatul.
2. Pune in folie alimentara si lasi in frigider o ora.
3. Incinge cuptorul la 180 de grade.
4. Ruleaza aluatul pe o suprafata cu faina pana cand obtii grasimea de 1/2 cm.
5. Pune intr-o tava de tarta, apoi adauga hartie de copt deasupra si umple cu fasole de copt.
6. Coace timp de 15 min in cuptor, apoi indeparteaza hartia si fasoalea si mai lasa la copt 5 min.

Umplutura:
7. Rade lamaile de coaja si apoi stoarce-le.
8. Pune sucul si coaja imtr-un vas mare, adauga zaharul pudra si cel vanilat, apoi ouale si smantana, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
9. Umple coaja de tarta cu crema si pune la cuptor 30 min.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta lamaie tarta fructe aluat tarta tarta retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1579 (s) | 24 queries | Mysql time :0.020104 (s)