News Flash:

Limba de vita cu masline - FOTO

17 Ianuarie 2012
1834 Vizualizari | 0 Comentarii
Limba de vita cu masline
Ingrediente:

1 limba de vita (aprox. 1 kg)
1 ceapa potrivita
250 ml bulion
150 ml vin rosu
2-3 frunze de dafin
150 g masline
putin ulei
sare

Mod de preparare:


Se spala limba in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot, se spumeaza si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic. Timpul de fierbere este dupa noroc adica in functie de cat de batrana este vita. Oricum, dupa 1 ora si 1/2 o incercati cu furculita, daca intra usor inseamna ca s-a fiert, daca nu o lasati sa fiarba. Cand este fiarta o scoatem pe o farfurie, o lasam sa se raceasca putin si apoi desfacem pielea de pe ea. Se desface destul de usor.
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Intre timp taiem limba felii, apoi o adaugam la ceapa. Punem bulionul, foile de dafin si adaugam vinul. Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic si apoi adaugam maslinele. Mai lasam 10 minute. Potrivim de sare. Se serveste rece.
Reteta Limba de vita cu masline este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Limba_de_vita_cu_masline2
ceapa bulion vin rosu masline ulei sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1695 viz    0 com
2518 viz    0 com
1376 viz    0 com
1854 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019647 (s)