News Flash:

Lichior de portocale

19 Decembrie 2011
1927 Vizualizari | 0 Comentarii
Lichior de portocale
Ingrediente:

4 portocale mari
1 l lapte nefiert
1 l alcool
1 kg zahar

Mod de preparare:

Fructele se felieaza destul de gros, cu tot cu coaja, si se pun intr-o damigeana de 3-5 l. Zaharul se dizolva in laptele putin caldut. Dupa aceea, acesta se toarna peste portocale, urmat de alcool. Se scutura bine damigeana, imediat se astupa ermetic si, apoi, timp de 12 zile se agita zilnic, cate putin. In acest timp se coaguleaza laptele, in prezenta alcoolului si, prin coagularea lui, va incorpora toate impuritatile. Dupa 12 zile, se filtreaza. Se asaza palnia deasupra sticlei, se pune pe ea un servetel dublu din tifon, udat cu apa si stors, iar peste tifon un strat subtire de vata. Lichiorul se toarna in palnie si se lasa sa se scurga incet, completand mereu, pana cand se termina de filtrat. Sticlele se astupa bine cu dop.

sursa fotografie: articles.sfgate.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

portocale lapte alcool zahar
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1284 viz    0 com
2744 viz    0 com
1998 viz    0 com
2492 viz    0 com
1051 viz    0 com
1609 viz    0 com
2091 viz    0 com
1161 viz    0 com
2678 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2663 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018913 (s)