News Flash:

Lichior de oua

22 Decembrie 2014
2047 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

1/2 lingurita extract de vanilie
1 lingurita scortisoara pudra
5 cuisoare
cca 900 ml lapte
12 galbenusuri
cca 900 gr smantana semi-degresata
2 lingurite extract de vanilie
1/2 nucsoara pudra
cca 350 gr zahar
cca 350 ml rom

Mod de preparare:

Amesteca laptele cu 1/2 lingurita de vanilie si cu scortisoara intr-un vas, la foc mic, timp de 5 minute. Lasa apoi mixul sa inceapa sa fiarba tot la foc mic.
Separat, mixeaza galbenusurile cu zaharul. Adauga peste ele laptele fierbinte. Toarna totul in alt vas, pune pe foc, amesteca in mod constant timp de 3 minute, adica pana cand se intareste. Nu lasa mixul sa inceapa sa fiarba!
Strecoara, indeparteaza cuisoarele si lasa la racit in jur de o ora. Dupa aceea amesteca cu smantana, rom, nucsoara si restul de vanilie. Inainte de servire trebuie sa stea peste noapte in frigider.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete eggnog lichior oua lichior craciun retete bauturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1500 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014434 (s)