News Flash:

Lichidul rosiatic pe care il vezi langa bucatile de carne nu e sange! Reactia oamenilor: "Am trait in minciuna!"

16 August 2017
4817 Vizualizari | 0 Comentarii
Sigur ti s-a intamplat sa cumperi carne si sa vezi in punga in care este depozitata lichid rosu. Ai crezut ca e sange? Gresit!
Lichidul rosiatic pe care il vezi langa bucatile de carne nu e sange! Reactia oamenilor: Am trait in minciuna!
 
Putini stiu ca lichidul care se strange langa bucatile de carne nu este sange, ci o proteina care se numeste mioglobina si care are rolul de a stoca oxigen in celulele musculare.

Proteina cu pricina da carnii culoarea rosiatica, dar si coloreaza acel lichid despre care toti am crezut ca este sange.

In momentul in care este gatita, proteina isi schimba culoarea din rosu in maro pentru a le ajuta pe gospodine si pasionatii de bucatarie sa-si dea seama ca preparatul e gata de servire.

preluat de pe protv
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sange mioglobina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1744 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018083 (s)