News Flash:

Legumele, fructele si pestele reduc cu 50% riscul de a dezvolta boala Parkinson

23 Ianuarie 2012
2741 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6572 RON (+0.0022)
USD: 3.9685 RON (-0.0089)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
legume si fructe
Un nou studiu arata ca o dieta mediteraneana (bogata în fructe, legume si peste) poate reduce cu 46% riscul de a suferi de boala Parkinson.

Cercetarea publicata în European Journal of Neurology sugereaza ca dieta joaca un rol important în prevenirea acestei afectiuni.

Desi nu este clar de ce anumite alimente au un efect protector, unele studii sugereaza ca boala Parkinson poate aparea atunci când celulele din corp trec printr-un proces distructiv denumit "stres oxidativ". În cadrul acestuia, substantele daunatoare (care au patruns în corp din cauza unei diete nesanatoase) ataca celulele într-un mod similar celui în care rugina afecteaza caroseria unei masini.

Fructele, legumele si carnea de peste contin numeroase substante antioxidante, ajutând astfel la prevenirea acestui proces daunator.

Cercetatorii de la Universitatea Tokyo au studiat obiceiurile alimentare a 249 de pacienti diagnosticati recent cu Parkinson, comparând dieta acestora cu cea a 368 de voluntari sanatosi.

Oamenii de stiinta au împartit participantii la studiu în trei grupuri, în functie de dieta. Cei din grupul "dieta sanatoasa" consumau mai ales fructe proaspete, legume, peste, plante leguminoase (linte, fasole, mazare), ciuperci si alge. În dieta celor din grupul "dieta occidentala" predominau carnea rosie si alimentele bogate în grasimi de origine animala, iar dieta persoanelor din grupul "alimente usoare" era o combinatie a celorlalte doua stiluri de alimentatie.

Rezultatele cercetarii au aratat ca persoanele din grupul "dieta sanatoasa" - care consumau cea mai mare cantitate de plante si de peste - prezentau un risc cu 46% mai scazut de a suferi de Parkinson în comparatie cu persoanele cu o dieta saraca în plante si peste.

sursa: descopera.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

boala parkinson fructele legumele substante antioxidante
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1940 viz    0 com
2045 viz    0 com
1338 viz    0 com
4143 viz    0 com
2595 viz    0 com
2753 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1724 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019427 (s)