News Flash:

Legume de toamna - retete si sfaturi culinare

21 Octombrie 2014
1838 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu e cazul sa plangi dupa bogatia de legume de asta-vara. Si toamna are bunatatile ei. Pana la urma toata lumea se pricepe sa puna o rosie in salta, dar putini stiu sa faca din cartofi sau varza un fel de mancare delicios. Iti facem lista legumelor de care sa profiti toamna asta si iti dam cateva sfaturi pentru a le gati pe fiecare in parte.

1. Varza Kale
Toata lumea a laudat-o in ultima vreme si de cativa ani e considerata noul aliment minune. E mai greu de gasit, dar daca reusesti sa dai peste cateva frunze de varza Kale pe la supermarket, o poti pune in paste, in salate sau in feluri fierbinti gatite la cuptor.

2. Varza
Este una din acele legume ce pare a fi in sezon tot anul, dar acum e in cea mai buna forma si e mai gustoasa. Toamna nu risti sa dai peste frunze de varza tari ca hartia. Pe masura ce vremea se face mai rece frunzele ei devin, parca, tot mai dulci. Acum e sezonul ei si daca nu o pui deja la muraturi, foloseste-o in salate de cruditati, pentru garnituri, caleste-o cu bacon sau carnuri afumate.

3. Varza de Bruxelles
Este ocolita pentru ca daca nu stii cat sa o gatesti, ii strici complet gustul. Priveste-o ca pe o varza obisnuita intr-o marime mult mai mica. Partea cea mai frumoasa la varza de Bruxelles este ca o poti rumeni usor si repede si in cuptor, si pe foc si sa o transformi in cea mai gustoasa garnitura pentru orice fel de mancare.

4. Dovleci
Nu dovleceii pe care ii stii de vara, ci bostanii portocalii si verzui care se lafaie acum pe tarabe. Unii sunt buni numai pentru copt. Pe altii ii poti pune in placinte, in retete de paste, piureuri, in salate cu cereale sau in supe.

Pregateste o supa de dovleac cu smantana

5. Morcovi
Sigur te gandesti la ei ca la o leguma de primavara, dar cu siguranata vei gasi si acum in piata morcovi culesi din gradina cu frunzele inca prinse de iei. Sunt o leguma rezistenta la frig si inghet, asa ca ai toate sansele sa ii gasesti pana tarziu in toamna. Sunt deliciosi la cuptor si in supe, dar mai avem si alte retete pentru tine.

6. Conopida
Cel mai bun moment al anului pentru conopida este toamna. Este minunata daca o pui la cuptor acoperita cu un sos alb cu multe branzeturi. Dar o poti folosi si in supe, ciorbe, salate.

7. Cartofi
Recunoaste ca zilele mai reci de toamna te duc cu gandul la mancaruri fierbinti, la sosuri bogate, la preparate la cuptor. Cartofii, desi ii gasesti tot anul, sunt acum o tentatie pentru a da nastere unor tocanite gustoase pe care nu le gatesti in mod obisnuit in restul anului.

Iar daca pana acum nu ai incercat cartofii dulci, testeaza-i macar o data, intr-o reteta. Te asiguram ca vei deveni fanul lor pentru ca au un gust unic si o aroma care seamana cu dovleacul copt.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

legume toamna retete toamna retete legume culinar mancare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028120 (s)