News Flash:

Leguma ucigasa. Moartea vine din natura, de unde nu te astepti

19 Iulie 2017
21914 Vizualizari | 0 Comentarii
Este vorba despre celebrul cartof, care contine otrava in tulpina si frunze si care poate fi extrem de periculos daca devine verde. Transformarea ce poate fi fatala este generata de o concentratie a unei toxine numita glicoalkaloida.

Otravirea din aceasta cauza este rara, iar moartea survine dupa senzatii de slabiciune, greata si confuzie, urmate de coma. Spre exemplu, in SUA au fost raportatea cazuri de deces din cauza consumului de cartofi verzi.
Coaja tuberculului de cartofi contine solanina, care poate fi toxica daca este ingerata in cantitati mari. Pentru a reduce impactul solaninei, tuberculul trebuie sa fie copt in coaja, iar astfel se pastreaza intacte mineralele si vitaminele din cartof.

Daca se gateste prin fierbere, cartoful ar trebui sa fie preparat tot in coaja. Mai trebuie stiut ca gasim cea mai mare cantitate de solanina in cartofii prajiti.
Asadar, cine tine la sanatatea lui nu trebuie sa consume niciodata cartofi incoltiti sau verzi.

sursa: teo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartof frunze glicoalkaloida slabiciune greata confuzie coma
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016929 (s)