News Flash:

Le mancam zilnic, dar ne otravesc! Iata pericolele din bucatarie

17 Septembrie 2013
2403 Vizualizari | 0 Comentarii
Zilnic consumam produse care contin otravuri letale, insa putini dintre noi constientizeaza acest lucru. Te uimeste acest fapt? Multi considera ca fructele si legumele sunt un adevarat izvor de vitamine. Adevarat, insa trebuie sa stii ca si pentru legume exista reguli destinate sa protejeze siguranta alimentara, dar totusi cateodata oamenii se sinucid mancand fara sa stie ca exista si o parte daunatoare a plantei, potrivit zumi.md.

Rosii
Desi leguma  in sine nu contine otrava, tulpinele, precum si frunzele contin o substanta chimica cunoscuta sub numele de glicoalcaloid. Rosiile salbatice au concentratii mai ridicate de otrava. Aceasta substanta chimica este cunoscuta ca provocand dureri stomacale, dar si nervozitate.

Mere
Fructul in sine nu contine substante chimice, dar semintele marului contin cianura. In niciun caz semintele din mere nu ucid, dar cu siguranta nu sunt recomandate. Desigur, daca sunt administrate in cantitati mari, ele pot duce la complicatii.

Cirese
Chiar daca au un aspect extrem de apetisant, ciresele sunt toxice, ci anume samburii acestor fructe. Acestia contin cianura de hidrogen.  Deci, daca ai mestecat un sambure de cires, acesta a produs automat acid cianhidric. Simptomele de otravire usoara includ dureri de cap, ameteala, confuzie, anxietate si varsaturi. Dozele mai mari pot duce la dificultati in respiratie, cresterea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac, dar si insuficienta renala.

Migdale
Migdalele sunt foarte daunatoare  daca nu sunt preparate la o sursa de caldura. Migdalele amare trebuie sa fie tratate pentru a elimina otrava. Semintele sunt pline de cianuri si in multe tari este ilegal sa fie vandute pana nu au fost procesate pentru a indeparta otrava din aceste seminte.

Cartofi
Tulpina si frunzele plantei sunt toxice, dar si cartoful in sine este toxic. Cu siguranta ai intalnit cartofi care aveau o culoare verzuie, iar acest lucru se datoreaza solanina cu actiune toxica, daca este ingerata in cantitati mari. Solanina este, din punct de vedere chimic, un glicoalcaloid si face parte din armele de aparare pe care le are planta impotriva insectelor si bolilor. Otravirile cu cartofi au fost rare, insa au avut loc din cauza consumarii cartofilor verzi sau a ceaiului din frunze de cartofi.

sursa: incomemagazine
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructe otravitoare legume otravitoare pesticide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1532 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023666 (s)