News Flash:

Lasata secului de carne - Ce este interzis sa faci astazi, 11 februarie 2018

12 Februarie 2018
880 Vizualizari | 0 Comentarii

Lasata Secului de Paste se desfasoara in doua trepte. Lasata secului de carne are loc in penultima duminica dinaintea inceperii postului. Anul acesta, ultima zi in care se mananca preparate din carne inainte de post este 11 februarie. Duminica viitoare, 18 februarie, are loc Lasata Secului de branza, lapte, oua si peste.

Duminica de 11 februarie este trecuta in calendar ca Duminica Infricosatoarei Judecati. Este o zi importanta pentru crestinii ortodocsi deoarece sunt pomeniti mai multi sfinti. In Biserica preotii amintesc de Sfintii Apostoli Arhip, Filimon si Apfia, dar si de sfintii mucenici Maxim, Teodot, Isihie si Asclepiodota. Tot in aceasta zi are loc pomenirea parintelui Ravula.

Ce sa nu faci la Lasata Secului de carne

  • Nu e bine sa imprumuti obiecte sau bani in aceasta zi. Se spune ca daca faci asta vei avea parte numai de pagube, iar sarbatorile nu vor fi unele fericite.
  • Nu e bine sa consumi mancarea nesarata. Batranii spun ca daca te zgarcesti la sare si ceilalti se vor zgarci cand le vei cere ajutorul.
  • Nu e bine sa depui eforturi fizice mari ori sa speli haine in aceasta zi. Daca faci asta risti sa atragi necazuri nu doar asupra ta ci si asupra celor dragi tie.

Citeste si Parintele Argatu iti dezvaluie cum recunosti persoanele care se ocupa cu vraji - Vezi cele 9 Semne - Rugaciunea care dezleaga tot ce a fost legat

Rugaciunea care se spune la inceputul Postului Pastelui

Doamne! Da-ne sa ne vedem pacatele noastre, asa incât mintea noastra, atrasa cu desavirsire de luarea-aminte fata de pacatele noastre, sa inceteze a mai vedea greselile aproapelui si sa-i vada pe toti, intr-acest chip, buni.

Da inimii noastre sa paraseasca grija pierzatoare de neajunsurile aproapelui, sa isi uneasca toate grijile numai in grija pentru dobândirea curatiei si sfinteniei poruncite si gatite noua de Tine.
Da-ne noua, celor ce ne-am spurcat haina sufletului, sa o albim iarasi: ea a fost deja spalata prin apele botezului, iar acum, dupa pângarire, aceste haine au nevoie sa fie spalate prin apele lacrimilor.

Da-ne sa vedem in lumina harului Tau neputintele cele de multe feluri care traiesc in noi, inabusind in inima miscarile duhovnicesti, aducând in ea miscarile sângelui si trupului care sunt potrivnice imparatiei lui Dumnezeu. Da-ne marele dar al pocaintei, inaintea caruia merge si pe care il naste marele dar al vederii pacatelor noastre.

Pazeste-ne, cu aceste mari daruri, de haurile amagirii de sine, care apare in suflet din pricina pacatoseniei sale neluate in seama si neintelese, si se naste din lucrarile patimii dulcetii si slavei desarte care traiesc in el neluate in seama si neintelese.

Pazeste-ne pe noi cu aceste mari daruri in calea noastra catre Tine, si da-ne noua sa ajungem la Tine, Cela ce chemi pe cei ce-si recunosc pacatosenia si lepezi pe cei ce se socot drepti, ca sa Te slavoslovim in veci, intru vesnica Ta fericire, a Singurului Dumnezeu Adevarat, Rascumparatorul celor robiti si Mântuitorul celor pierduti. Amin.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1574 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019747 (s)