News Flash:

Lasagna FARA carne - GATA in maxim 40 de minute

4 Ianuarie 2016
5633 Vizualizari | 0 Comentarii
Lasagna FARA carne - GATA in maxim 40 de minute

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline
1 ceapa medie
sare kosher
putin piper
2 catei de usturoi
200 gr branza de vaci (sau mai multa, in functie de preferinte)
1 punga de broccoli congelat, desfacut in buchetele
2 linguri parmezan dat pe razatoare
2 lingurite coaja de lamaie rasa
6 foi de lasagna (care nu trebuie fierte)
cca 450 gr sos marinara, cu foarte putina sare
cca 450 gr baby spanac
cca 85 gr mozzarela semidegresata
putin patrunjel tocat marunt

Mod de preparare lasagna fara carne:

1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
2. Caleste ceapa in uleiul incins. Pune in tigaie si putina sare si piper. Amesteca din cand in cand.
3. Atunci cand ceapa s-a inmuiat, pune usturoiul, iar dupa 1 minut si patrunjelul.
4. Intre timp, pune branza si broccoli in robotul de bucatarie si marunteste-le.
5. Amesteca compozitia pregatita anterior cu ceapa calita, coaja de lamaie, parmezan, mozzarela, sare si piper.
6. Adauga busuioc daca doresti si spanacul. Omogenizeaza.
7. Intinde cat mai uniform 230 gr de sos marinara intr-o tava de copt. Pune peste el 2 foi de lasagna, apoi iar putin sos marinara.
8. Intinde jumatate din compozitia cu broccoli.
9. Pune inca doua foi de lasagna, putin sos marinara si restul de mix cu broccoli.
10. Pune restul de foi, restul de sos marinara si presara putina mozzarella.
11. Acopera cu folie si baga in cuptor pentru 20 de minute. Ca sa prinda o culoare frumoasa, dupa 15 minute indeparteaza folia.

Pentru perioada de dupa sarbatori, incarcata cu preparate mai greu de digerat, este perfecta o lasagna fara carne.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lasagna carne lasagna legume reteta lasagna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1754 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019982 (s)