News Flash:

Lasagna cu sparanghel

28 Iulie 2011
1139 Vizualizari | 0 Comentarii
Lasagna cu sparanghel
Ingrediente: 15 foi de lasagna (uscate gen Barilla) 1,3 l lapte 50 gr unt 3 linguri cu varf faina 200 gr ciuperci condimentate din conserva in ulei 400 gr sparanghel 60-80 gr parmigiano sau grana ras sare Mod de preparare: Se pune intr-o cratita de teflon, untul si un varf de sare. Cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat se toarna laptele, putin cate putin, amestecand in continuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele, iar apoi se pune cratita pe aragaz, la foc mai mic. Cum incepe sa se ingroase laptele, se adauga ciupercile taiate felii sau maruntite. Se amesteca din cand in cand cu telul in sosul besamel, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Se fierbe sparanghelul nu prea tare (al dente) in apa cu sare, apoi se taie bucatele mai micute. Se pune in tava de aluminiu putin din sosul cu ciuperci si putin lapte, deasupra se asaza foaia de lasagne, apoi sos cu ciuperci, sparanghel, parmigiano ras. Se repeta in ordinea lasagna, besamel ciuperci, sparanghel, parmigiano, punand 5 foi de lasagne, iar deasupra se presara inca o data parmigiano. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca putin - cam 5 minute, dupa care se taie. sursa articol: http://www.reteteculinare.ro sursa fotografie: http://www.retete-gustoase.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete vegetariene lapte cock chiftulete
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5887 viz    0 com
3118 viz    0 com
3744 viz    0 com
1477 viz    0 com
1212 viz    0 com
1158 viz    0 com
1027 viz    0 com
945 viz    0 com
1719 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1732 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020790 (s)